Spring naar inhoud

Apologetiek: Belangrijke punten om te onthouden

Apologetiek - Belangrijke puntenApologetiek – Punt 1: De Bijbel is een katholiek boek. Het is de Kerk die de Bijbel heeft samengesteld, lang voordat er protestanten en sekten waren die haar leer in twijfel trokken. De Bijbel die zij gebruiken, werd samengesteld door de Katholieke Kerk en door niemand anders.

Apologetiek – Punt 2: De Kerk doet niets zonder reden. Als er een geloofspunt, traditie of praktijk is die ongewoon of zelfs absurd lijkt, dan is daar altijd een reden voor. Het is een kwestie van die reden te vinden. De Kerk is niet “creatief” in de zin dat ze gewoon zaken “uitvindt.”

Apologetiek – Punt 3: Niet alles dat de paus zegt of doet, is een dogma. Alléén die zaken die te maken hebben met moraal en zeden, en expliciet als dogma worden gepresenteerd, zijn effectief een dogma. Dit is een belangrijk onderscheid die vele niet-katholieken niet maken.

Apologetiek – Punt 4: De Kerk en haar vertegenwoordigers zijn twee verschillende zaken. Maak een onderscheid tussen de Kerk als bovennatuurlijk instituut en de zondige mensen die haar leiden.

Tags: Apologetiek, Apologetica, Defensio, Fidei, Verdediging, Verdedigen, Katholieke, Kerk, Apologetische, Argumenten, Apologetiek, Apologetica, Rooms-Katholieke, Geloof, Paus, Bisschop, Rome, Apologetiek, Apologetica, Apologetieke

.............

%d bloggers liken dit: