Skip to content

V & A: Indien de islam daadwerkelijk “gewelddadig” is, hoe komt het dan dat het de tweede grootste en de snelst groeiende religie op aarde is?

by op 14 september 2012

Het moet ons niet verbazen dat een gewelddadige ideologie aantrekkelijk is. De aantrekkelijkheid van het nationaal-socialisme in de jaren dertig heeft dat voldoende bewezen. Islam combineert het innerlijke goed gevoel, voorzien door een religieus geloof, met een uiterlijke macht van een wereld-hervormende politieke ideologie. Net zoals het revolutionaire geweld van het communisme, voorziet de jihad een altruïstische rechtvaardiging voor dood en verderf. Zo’n ideologie trekt natuurlijk geweld-georiënteerde individuen aan en moedigt niet-geweldadige personen aan om de wapens op te nemen of het geweld van de anderen onrechtstreeks te steunen. Het is niet omdat het islamitische geloof steeds populairder wordt, dat het ook goedaardig is.

Bovendien is het zo dat er op bepaalde plaatsen, zoals West-Europa, amper nog sprake is van religie. Dat betekent dat islam de enige levende populaire religie is voor diegenen die op zoek zijn naar de zin van het menselijk bestaan.

(Bron: http://www.jihadwatch.org/islam-101.html, FAQ, §4.6)

Advertenties

From → Islam

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: