Skip to content

V & A: Mogen katholieken niet-katholieken aannemen als werknemer?

by op 15 juni 2012

Uiteraard. De persoon heeft misschien geen persoonlijke antipathie tegenover katholieken, en zelfs indien dat wel het geval is, geldt de wet, “Bemint uw vijanden; doet wel aan die u haten” (Lk. 6:27).

Als een competente katholiek solliciteert voor een job samen met een niet-katholiek, mag de werkgever die katholiek bij voorkeur aanvaarden, indien hij de mede-katholiek wil helpen uit naastenliefde om specifieke redenen, bv. een vader van een gezin van 8. Echter, – en dit is erg belangrijk! – hij mag het niet doen om redenen van discriminatie tegenover de niet-katholieke sollicant. Dat zou onchristelijk zijn en rechtstreeks in tegenspraak met het bovenvermelde citaat.

[Voetnoot: De auteur van van dit artikel, E.P. Rumble, schreef dit in 1937 en behandelt de kwestie van een theoretisch perspectief. In de praktijk vandaag de dag is het niet evident om zoiets te doen. Het valt voor een katholieke werkgever in een rechtzaak moeilijk te bewijzen (i) dat hij een mede-katholiek aanvaardt uit uitsluitend positieve overwegingen, en (ii) dat er geen sprake is van discriminatie. De nodige voorzichtigheid moet dus in acht genomen worden.]

(Bron: Radio Replies, EE.HH. L. Rumbe MSC en C. Carty, 1937)

Advertenties

From → Divers

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: