Skip to content

Nieuws: Bisschop van Medjugorje boos over de recente tennis-boodschap van O.L.Vrouw

by op 23 augustus 2011

Toen plaatselijke tennisspeler Ivan Dodig onlangs Rafaël Nadal, de nummer 2 in de wereld, versloeg, citeerde de Kroatische krant ‘Vecernji List’ de zienster Vicka Ivankovic-Mijatovic die verklaarde dat het succes van Dodig “een nieuwe boodschap van Medjugorje” was. De volgende dag doorbraak Bisschop Ratko Peric zijn publieke stilzwijgen over Medjugorje naar aanleiding van de uitspraak van Vicka met een artikel op de officiële diocesane website.

De zienster van Medjugorje had het volgende aan de krant verklaard, waarbij ze verwees naar Ivan Dodig en Marin Cilic: “Ik ben blij dat deze jonge mensen zoveel succes hebben. God zegende hen. Ze hebben talent en moeten er gebruik van maken. Ze zijn een nieuwe Medjugorje-boodschap voor de wereld,” aldus Vicka,

De reactie van de bisschop volgde onmiddellijk in een artikel op de officiële website van het bisdom:

“Vicka, waar komt de bewering vandaan dat deze tijdelijke overwinning “een nieuwe Medjugorje-boodschap voor de wereld” is? Van de mededeling dat dit “een nieuwe Medjugorje-boodschap voor de wereld” is, zou men kunnen afleiden dat deze “boodschap” geopenbaard werd op de avond van de eerste overwinning door de ingebeelde “persoon” die de voorbije 30 jaar elke dag “verschijnt”. Of dat Vicka, in haar verbeelding, het sportevenement verbindt met de andere boodschappen, die pure uitvindingen zijn.”

“De boodschappen vonden plaats sinds 1981. De onderwerpen van de boodschappen waren datgene dat we tijdens de gewone zondagspreken horen: De Bijbel, boete, eucharistie, biecht, aanbidding, vrede, gebed, bekering, heiligheid, verzoening, vasten, getuigenis, enzovoort. Welnu, aan deze christelijke thema’s voeg jij “een nieuwe Medjugorje-boodschap voor de wereld” toe, namelijk dat van de tennisoverwinning van Marin Cilic en Ivan Dodig van Medjugorje”.

“Echter, de tennis-euforie was maar van zeer korte duur, maar lang genoeg voor de zienster om “haar boodschap” via de krant naar de wereld rond te sturen. Cilic verloor immers de tennispartij tegen Novak Djokovic met 2-0, een zesde opeenvolgende nederlaag. Dodig verloor ook tegen Janko Tipsarevic met 2-0. Met andere woorden, twee spelers van Medjugorje verloren tegen de twee Serviërs!”

“Men vraagt zich af waarom de krant ‘Vecernji List’ deze gebeurtenis niet heeft benut om “Vicka, zienster van Onze-Lieve-Vrouw”, een “nieuwe boodschap van Medjugorje voor de wereld” te laten rondsturen over deze nederlaag in het tennis? Met andere woorden, wanneer tennisspelers verliezen, zet “zienster” Vicka deze gevoelens over sport niet om in “boodschappen van Medjugorje” en zijn er geen boodschappen van de Medjugorje voor de wereld.”

Met deze commentaar doorbraak de bisschop zijn publieke stilte over Medjugorje die hij had aangekondigd in februari 2011 uit respect voor de commissie van het Vaticaan die de gebeurtenissen van Medjugorje onderzoekt.

(Bron: Pewsitter, 21 augustus 2011)

From → Nieuws

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: